Избрани Новини

Днес избираме българските евродепутати

България трябва да избере 17 представители в ЕП

Изборният ден в Благоевградска област започна спокойно. Днес избираме българските евродепутати.
България трябва да избере 17 представители в ЕП. В изборите участват 13 партии, 8 коалиции и 6 независими кандидати. 6 355 633 са българските граждани, които имат право на глас на евровота.
Общият брой на избирателните секции в страната е 11 661. Извън страната има  191 секции, разположени в 64 държави, като най-много са в Англия, Германия, Испания, Гърция, информират от ЦИК.
Изборният ден у нас започна в 07.00 часа и приключва в 20.00 часа. Има възможност и за удължаване на гласуването до 21 часа. 

Избирателите, които искат да гласуват с хартиена бюлетина, трябва да я попълнят със знак "V" или "X", задължително със син химикал, съобщават от Централната избирателна комисия.

На територията на България и на територията на държавите с българска диаспора има машинно гласуване в 3000 избирателни секции. От тях 140 са в селища на общините от Благоевградски избирателен район. В Благоевградска област има общо 567 секции. Гласоподавателите в област Благоевград са около 280 хиляди души. 

В община Петрич ще се гласува машинно в общо 21 избирателни секции. От тях 11 са в общинския център Петрич. Останалите 10 секции са в съставните села на общината, а именно: с. Габрене - 1, с. Дрангово - 1, с. Кавракирово - 1, с. Ключ - 1, с. Кулата - 1, с. Марикостиново - 1, с. Първомай - 2, с. Самуилово - 1, с. Старчево - 1 и с. Струмешница - 1.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов