Избрани Новини

"Пирин" запази мястото си в професионалния футбол

"Орлетата“ победиха състава на "Лудогорец" II с минималното 1:0

ОФК Пирин запази статута си на професионален отбор за сезон 2019-20 г. „Орлетата“ успяха да победят доста трудно състава на Лудогорец II с минималното 1:0 вчера на стадион „Христо Ботев“, с което успяха да задминат отборите на Несебър и Ботев Гълъбово.
Двубоят въобще не беше лесен за благоевградчани, които срещнаха сериозен отпор от гостите от Разград, в чиито отбор преобладаваха основно юноши.
Зелените сами направиха мача си труден, след като в края на първата част Благов пропусна да реализира дузпа, изработена от Петров.
Нервност и припряност пред гола изиграха лоша шега за пиринци, като в края на мача се наложи в игра да влиза и изкаралият неприятно заболяване наскоро Владислав Златинов.
Имено той реализира втора дузпа, отсъдена за нарушение срещу Веселин Любомиров в 83-та минута.
Така момчетата на старши треньора Иван Стойчев изпълниха мисията, която преди около месец-два изглеждаше почти невъзможна, запазвайки и честта на югозападния футбол, който ще има поне един представител при професионалистите и през следващия сезон.
С тези три точки ОФК Пирин прати Несебър в аматьорския футбол, заедно с Добруджа.
Пиринци ще тренират още веднъж през следващата седмица и след това излизат в почивка до средата на Юни. Очаква се новото първенство на Втора лига да започне на 20.07.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов