Избрани Новини

Водачът на листата на ГЕРБ и СДС Мария Габриел: Да се изправим като един!

Мисия

20-05-2019, 14:21

Снимка:

ПП ГЕРБ

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Да работим в дух на сътрудничество и взаимно уважение, призова българският еврокомисар

Имаме само няколко дни до европейските избори. Нека всеки един от нас до последния ден, до последния час, до последната минута на тази кампания, да продължи да отстоява силна България в обединена Европа. България и Европа зависят от всеки от нас. Това каза водачът на листата под номер 12 в изборната бюлетина Мария Габриел, по време на основното събитие на ГЕРБ. На него, в столичната Арена „Армеец“ присъстваха 500 членове и симпатизанти на ГЕРБ от област Велико Търново, а общо, близо 15 000 съмишленици от страната препълниха голямата зала. 

Доверието днес е заложник на популизма, дезинформацията и гнева, подчерта Мария Габриел. „Да му вдъхнем нова сила зависи от всеки един от нас. Доверието е това, което ще ни позволи да продължим заедно да работим за справяне с трудностите и предизвикателствата. Защото да, ние ясно осъзнаваме тези трудности и предизвикателства. Ние не ги отричаме, напротив. Ще продължим да работим последователно и отговорно за тяхното разрешаване. Защото ни води едно – каузата уважавана България в Европа. Каузата европейски политики, отговарящи на нуждите и грижите на българските и останалите европейски граждани“, каза Мария Габриел.

По думите й, в контекста на Брекзит, на антиевропейски настроения, на играещ със страховете и тревогите на хората популизъм, повече от всякога е важно да се изправим като един. „Като един за по-ефективна Европа, която е способна да засили отбраната и сигурността, да развива индустрията, да подкрепя регионите, да се грижи за младите хора, да дава отговор на предизвикателствата пред нас“.

Тази Европа няма да дойде даром, подчерта Мария Габриел. „За нея трябва да работим в дух на сътрудничество и взаимно уважение. Защото нито една държава не може да се справи сама с днешните предизвикателства“.

За Европа, която казва не на разделението и не на езика на омразата, се обяви българският еврокомисар. „Европа, която обединена гради. Европа, която с единство и отговорност е способна да бъде и в най-отдалеченото училище, и в най-малкото населено място и в най-малкото земеделско стопанство. Европа, която защитава нашите християнски ценности и европейски начин на живот. Европа, която дава сигурност – от границите, до личните данни и работните места. Европа, глобален лидер чрез инвестиции в образованието, подкрепа за талантите ни, по-малко директиви и подход към новите технологии с хората, управляващи и контролиращи процесите“.

По време на голямото предизборно събитие Мария Габриел се обърна към премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов: „Вие градите вече 10 години имиджа на България, на която Европа има доверие и на България, която задава приоритети в европейския дневен ред. Западните Балкани са ярък пример за това“.

Водачът на листата с номер 12 каза още: „И на тези избори отново вярвам, че всеки ще даде най-доброто от себе си, за да покажем, че с премиера Борисов и ГЕРБ, България следва непоколебимо европейския си ход на развитие. След това, всеки един от нас – член, съмишленик и приятел на ГЕРБ, нека си кажем: да, не сме идеални, работим, грешим, но и бързо поправяме грешките си. Всеотдайно, с връзка с хората, грижа за всяко населено място – това са нашите качества, които с времето и с още по-голяма взискателност към нас самите не трябва да губим от поглед.

Нещо повече – на тези избори, с двойни сили, нека покажем, че те са нашата идентичност. С факти, а не лъжи. С примери, а не манипулации. И този път ще покажем, че с труд, с реалистични ангажименти и с конкретни идеи за развитие, ние ще продължим да работим за защита на националния интерес в рамките на общоевропейския. За по-добър жизнен стандарт и за развитие на регионите. За Европа, която закриля, дава перспективи и носи ползи в ежедневието на хората“.

Водачът на листата на ГЕРБ и СДС Мария Габриел заяви още, че се гордее с най-добрата листа от кандидати за евродепутати.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)