Избрани Новини

Футболни страсти: Спартак влезе във Втора лига, но ще играе ли на стадион "Плевен"?

Новият сезон във втория ешалон ще бъде с 18 отбора, първенството започва на 20 юли

Както вече писахме, Спартак се завърна в професионалния футбол на България. Това стана факт, след като плевенчани победиха като домакини Павликени с 5:0 в двубой от 28 кръг на първенството. Два кръга преди края на шампионата момчетата на Красимир Бислимов са вече недостижими и математически на първото място в класирането на Северозападната Трета лига със своите 73 точки.

След успеха за футболистите на Спартак остава да изиграят два протоколни мача до края на сезона - със Севлиево и Левски 2007, и вече могат да насочат мисъл към участието си във втория ешалон.

Ще играят ли обаче на стадион "Плевен" и през новия сезон? Наскоро наставникът Красимир Бислимов заяви, че съоръжението не отговаря на изискванията и се нуждае от сериозен ремонт, за да вземе лиценз. Клубът и общината имат точно два месеца, за да подобрят състоянието му, в противен случай се очертава Спартак да играе домакинските си мачове в Ловеч или другаде.

Иначе, през сезон 2019/2020 влиза в сила вече обявената промяна, касаеща формата на Втора лига, тя ще е в състав от 18 отбора, а заели последните 4 места в крайното класиране, ще отпаднат директно в групите на Трета лига на териториален принцип.

Приет бе и спортният календар за 2019/2020 г., според който финалът за Суперкупата на България ще се състои на 3 юли, сряда. Първенството в Първа лига ще започне в уикенда 12-15 юли, а една седмица по-късно ще стартира и Втора лига. Есенният дял на Първа лига завършва на 15 декември, а на Втора лига – на 9 декември. Първенствата се подновяват в уикенда между 14-17 февруари 2020 г., а последните баражи са на 31 май, неделя. Финалът за Купата на България е насрочен за 20 май 2020 г.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)