Избрани Новини

В Дупница откриха Майските празници на културата

Гост на откриването бе народният представител от ГЕРБ Радослава Чеканска

Тържествено в Дупница бяха открити 42-рите Майски празници на културата. Старт на празника даде кметът на общината инж. Методи Чимев, който в словото си към жителите и гостите на града каза: „Запазването на идентичността на дупничанина ще продължи да ни отличава като уникални и неповторими сред останалите. Дупница е бил, е и ще бъде огнище от българското Възраждане. Младите ще търсят в следващите дни къс от родното огнище, от културата на дедите ни, помнейки завета на Христаки Павлович.“
Гости на откриването бяха народният представител от ГЕРБ Радослава Чеканска, кметът на община Сапарева баня Калин Гелев и зам.кметът Славчо Коларски, председателят на ОС -  Сапарева баня Иван Куйов, д-р Матей Попниколов и др. Празника уважиха също председателят на местния парламент Емил Гущеров, председателят на ПГ на ГЕРБ Йордан Йорданов, както и общински съветници от политическата сила.
С хоро на площад „Свобода“, под звуците на химна на Европа, ансамбълът към читалище "Зора" откри Празниците на културата в Дупница. Момичета и момчета с народни носии издигнаха тържествено пред сградата на Общината знамето на Майските празници.
Вечерта продължи със спектакъла на Бургаската опера ,,Оскарите в музиката“ с участието на Милица Гладнишка и Филип Аврамов.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов