122 техничари навлизат в практиката

Дипломираха се абсолвентите от випуск 2018 на Техническия факултет на ЮЗУ

На тържествена церемония днес в аулата на Югозападния университет „Неофит Рилски“ бяха връчени дипломите на 122-ма абсолвенти от Техническия факултет. Деканът на факултета доц. д-р инж. Снежина Андонова откри тържеството и поздрави дипломантите, завършващи специалностите „Моделиране, технологии и мениджмънт в шевната индустрия“, „Техника, технологии и предприемачество“, „Кариерно развитие и предприемачество“, „Педагогика на обучението по технологии и предприемачество“, „Електроника“, „Комуникационна техника и технологии“ и „Компютърни системи и технологии“.
“Връчването на диплома за висше образование е изключително съкровен момент за всеки абсолвент и неговото семейство, защото е несравнимо усещането, че вложеният труд, последователните усилия, воля и старание през изминалите години са увенчани с успех, че ограниченията и лишенията, през които всеки родител е минал, за да изучи детето си, са възнаградени“, каза в приветственото си слово доц. д-р инж. Снежина Андонова.
„Вие сте уверени, амбициозни млади хора с високотехнологично образование, които ще имат изключително значение за развитието на индустрията в страната ни и особено в Югозападния регион“, обърна се към абсолвентите доц. Андонова. Тя им пожела здраве, младежки ентусиазъм, упоритост, късмет и вдъхновение в преследването на личните и професионалните им мечти.
Приветствие към дипломантите от името на ректора – проф. д-р Борислав Юруков, произнесе зам.-ректорът на ЮЗУ „Неофит Рилски“ проф. д-р Георги Апостолов. Той връчи дипломите на отличници и им пожела да продължат да мечтаят и да се стремят да постигат нови и още по-големи успехи.
От името на абсолвентите с думи на благодарност се обърна Алекс Мекльов от  специалност „Компютърни системи и технологии“.
По традиция отличниците получиха плакет на Югозападния университет „Неофит Рилски“. Първенец на випуск 2018 е Марио Петров, завършващ специалност „Компютърни системи и технологии“ с успех 5.95. Сред отличниците получили плакет са Алекс Мекльов, Миглена Цекина и Марина Николова.
Гости на церемонията бяха инж.Георги Георгиев - управител на фирма „Конет“, инж.Васил Новоселски - управител на фирма „Монца“, Александър Цацев – председател на Съюза на българските автомобилисти - Благоевград, д-р инж.Василиса Павлова – старши експерт по информатика и информационни технологии в Регионалното управление на образованието -  Благоевград, инж.Антоанета Николова – старши експерт по професионално образование в Регионалното управление на образованието - Благоевград, проф. д-р Борис Манов - декан на Философския факултет, Екатерина Атанасова - заместник-директор на Осмо СУ „Арсени  Костенцев“ в Благоевград, Милена Ковачева - заместник-директор на Второ ОУ „Димитър Благоев“- Благоевград.
Музикален поздрав към абсолвентите и гостите поднесе Детско-юношеският фолклорен ансамбъл „Пиринска китка“ с главен художествен ръководител Бистра Бельова.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен