Избрани Новини

"Останете живи" става част от библиотеките на всички училища на територията на община Долна Митрополия

Продължава представянето на книгата, a поредната спирка бе СУ "Васил Априлов" в Долна Митрополия

Останете живи! С тези думи започна срещата на журналиста Георги Стоянов с учениците от СУ "Васил Априлов" в Долна Митрополия. В проведеното мероприятие с момчетата и момичетата на училището се включи и представител на "Пътна полиция" в региона.

Авторът на книгата "Останете живи" отправи послание към младите, че шофирането е отговорност, а не забавление. Той сподели какви са причините да създаде подобно четиво и разказа за доста казуси от пътни инциденти, които са съпътсвали работата му през годините. 

На срещата бяха прожектирани и кадри от катастрофи, станали в Плевенска област през последните години.

Със съдействието на Мариана Илчева от комисията за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в Долна Митрополия "Останете живи" влиза в библиотеките на всички училища на територията на общината.

Както вече писахме, "Останете живи" среща читателите очи в очи с част от хаоса, който цари по пътищата ни. Участници в пътни инциденти, свидетели на катастрофи, полицаи, близки и приятели на загинали разказват от първо лице за грешките, болката и страданието. Книгата включва 14 истински истории за войната на пътя, пълна статистика за убитите и ранените при ПТП в България от 1951 г. насам, правила за действие при катастрофи и други важни препоръки в случай, че попаднем в пътен инцидент.

Повече за книгата авторът разказа в предаването "Преди обед" по bTV - видео може да видите ТУК

Допълнителна информация може да откриете на фейсбук страницата "Останете живи"



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов