Два грандиозни концерта ще радват приятелите на БГ музика в Благоевград

Кметът д-р Атанас Камбитов: Годишните музикални награди на БГ радио имат вярна публика тук

Два грандиозни концерта ще радват почтателите на българска музика в Благоевград. Датите са 14 и 15 юни, а мястото е фестивалният център парк „Македония“. Това стана ясно днес на пресконференция, която бе водена от д-р Атанас Камбитов, кмет на община Благоевград, Николай Янчовичин - генерален директор на БГ Радио, заместник-кметът Христина Шопова и Деница Славова- корпоративен PR мениджър на БГ Радио. По време на тазгодишното издание на Годишните музикални награди на БГ Радио кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов и кметът на община Пловдив Иван Тотев ще връчат статуетка по време на престижната церемония.
„Предвид предстоящите европейски избори и актуалната тема за солидарността, решихме и ние да бъдем солидарни по свой начин. Знаете, че Пловдив е първият български град, обявен за Европейска културна столица и като знак на солидарност и приятелски жест, заедно с БГ Радио  решихме да направим своеобразен подарък и тази година церемонията за Годишните музикални награди на БГ Радио да се проведе в Пловдив. В този момент градът е една европейска сцена и смятаме, че това е една възможност и българската музика да се презентира пред тази широка аудитория. Тъй като стана традиция Благоевград да бъде домакин на събитието и тук има една вярна публика, наградените ще изнесат два грандиозни концерта именно в Благоевград на 14 и 15 юни“, каза д-р Камбитов.
От своя страна Николай Янчовичин изрази удовлетворението си от факта, че Благоевград и БГ Радио се обединяват в една добра кауза. „Заедно с Благоевград да подкрепим Европейската културна столица, водени от лозунга „заедно“. Месец по-късно ще се върнем тук с участниците, с номинираните, и с победителите за концерт в Благоевград. Ще покажем какво означава да сме заедно, когато имаме една цел, а тя е да се представим добре и да сме наистина една европейска държава в 21 век. Събитието в Пловдив е еднократно планирано, така че догодина трябва да сме готови за БГ награди, тук в Благоевград. Все пак има само един град в България, който има статуетка „Посланик на българската музика“.
И този път престижната сцена на Годишните музикални награди на БГ Радио ще даде летящ старт на новите български поп и рок хитове. Сред тях е и „Несъвършен“ на Руши. Нова песен ще представят и Братя Аргирови, които са избраниците на БГ Радио да получат единствената награда, чийто получател определя еднолично екипът на медията – БГ Вдъхновител 2019 на името на Ана Мария Тонкова.
На сайта на БГ Радио до 00:00 ч. на 21 май се гласува за финалния етап в Годишните музикални награди 2019, в който се определят победителите във всяка една от деветте категории.