Избрани Новини

Ученици от ПГПЧЕ - Плевен участваха в младежки уъркшоп на тема "Бъдещето на Европа и Европейските избори"

Оживени дискусии се проведоха в кметството на община Кайзерслаутерн

Четирима ученици, съпроводени от госпожа Румяна Стаменова – старши учител по немски език в ПГПЧЕ- Плевен, взеха участие в уъркшоп на тема "Бъдещето на Европа и Европейските избори през 2019 година" в немския град Кайзерслаутерн, финансиран от Община Плевен и Община Кайзерслаутерн. Представителите на училището - Аника Димитрова и Даниела Иванова от 11„д” клас и Искра Хубчева и Веселин Нанов от 10 „д” клас и г-жа Стаменова са част от екипа на училището, които участват в проекта "Бъди във форма за Европа" по програма Eразъм+.

След пристигането си учениците запознаха участниците от другите държави – Германия, Франция и Босна и Херцеговина, с най-интересните забележителности, отличаващи Плевен от останалите градове. Споделиха част от богатия си опит от участието си в множеството проекти на гимназията, по които са работили. На следващия ден младежите посетиха съвместно сърцето на Европа – Люксембург и обогатиха своите познания относно европейските институции. Всички участници в уъркшопа бяха поканени в сградата на Сметната палата на Европейския съюз, където представител на институцията изнесе презентация, която предизвика много разпалена дискусия относно Брекзит и други важни европейски въпроси.

Оживени дискусии се проведоха в кметството на община Кайзерслаутерн, където учениците бяха приветствани от заместник кмета на Кайзерслаутерн – г-н Петер Киефер. Основната задача на срещата беше обмяната на идеи между учениците от различни държави относно работата на Европейския съюз и неговите институции. Учениците от Езикова гимназия – Плевен изразиха активно своето мнение и позиция относно важни теми свързани с Европейския съюз и неговото бъдещо развитие, прилагайки и знанията, придобити от участието им в проекта „Бъди във форма за Европа”. Младежите се превъплътиха в ролята на европейски политици и водиха активни дебати по различни аспекти от работата на Европейския съюз. Бяха сформирани групи с представители от различните държави, които заедно обмениха опит, използвайки богатите си познания по английски език и по немски език.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)