Избрани Новини

В Кюстендил се проведе 20-то областно състезание на МПО "Млад огнеборец“

Отборът на Езикова гимназия "Д-р Петър Берон“ - Кюстендил, е победител

Отборът на Езикова гимназия „Д-р Петър Берон“ - Кюстендил е победителят в областното състезание на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец“.

Състезанието се проведе днес на стадион „Осогово“ в Кюстендил. То е 20-то поред и се организира от Регионална дирекция ПБЗН - Кюстендил. Надпреварата бе оспорвана между отборите-победители от районните състезания. Състезателните дисциплини бяха бойно разгръщане на състезателна пътека и 400 м щафетно бягане.

Състезанието бе открито от директора на РДПБЗН - Кюстендил комисар Светослав Георгиев, а гости на спортната проява бяха зам.директорът на ОДМВР - Кюстендил В.Рангачев,  зам.областният управител Райчо Цветин, началникът на РУО Мая Николова, началникът на отдел „Образование и наука“ Нели Петкова.

На второ място в областния кръг се класира отборът на СУ „Христо Ботев“ от Сапарева баня, на трето – отборът на ОУ „Аверки Попстоянов“ от гр.Рила, на четвърто място остана отборът на СУ „Христо Ботев“ - Бобов дол.

Участниците в състезанието получиха и подаръци – спортни, учебни пособия и лакомства. Призьорите бяха наградени с грамоти, купи и медали. За отбора-първенец, който ще представи Кюстендилска област в републиканското състезание, има спортни екипи и маратонки.

Наградите за участниците в състезанието бях а осигурени от РДПБЗН - Кюстендил и Елпром-трафо СН“ АД и бяха връчени от гостите.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)