Избрани Новини

Създават Младежки дом в Сандански

Предвижда се вторият и третият етаж на ГУМ да бъдат зали за репетиции

На последното заседание на Общински съвет кметът на община Сандански Кирил Котев предложи втори и трети етаж от ГУМ - Сандански да бъде Младежки дом поради все по-големите и успешни групи – танцови, певчески, спортни, артистични.
Мотивите за създаването на Младежки дом са, че след реализирането на проекта за саниране на Дома на културата и прилагането на всички дейности по отопление, климатизация и вентилация, репетициите се провеждат пълноценно през всички сезони, няма прекъсвания през лятото или зимата, поради което се увеличи и броят на желаещите да посещават различни групи и формации. Това налага да се търси решение, което да удовлетвори желанието на големия брой талантливи деца и младежи. Затова се предвижда вторият и третият етаж да бъдат зали за репетиции.
Първи етаж на Градския универсален магазин ще се запази като търговска площ. Придобитите средства от търговските площи ще бъдат използвани за реновиране на сградата и създаване на добри условия за репетиции и тренировки.
Община Сандански ще инвестира средства в преустройство на помещенията в зали, така че да бъдат съобразени с условията и изискванията на съставите.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов