Избрани Новини

В Сандански почетоха Деня на воинската храброст

Храм "Свети Георги“ - Сандански празнува своя храмов празник

На днешната дата - 6 май, отбелязваме Деня на храбростта и българската армия. Православната църква на този ден почита Свети Георги.
В чест на българската армия и храбростта, кметът на община Сандански Кирил Котев поздрави с думите: „Днес е празник, в които отдаваме заслужена почит и уважение към армията, с чийто битки и победи днес можем да се наречем свободни и сами да избираме своя път. Почит отдаваме и към военните, които продължават да служат на българската армия и пазят нейният дух и морал, както и всички военноинвалиди и военни от запаса, дали частица от себе си в служба на Родината. Поздравявам и църковното настоятелство на храм „Свети Георги“ -  Сандански, който днес празнува своя храмов празник“.
За храбростта и в чест на днешния ден майорът от резерва Костадин Панчев произнесе тържествено слово.
Ритуално  венци пред Паметника на загиналите във войните поднесоха кметът Кирил Котев, Общински съвет-Сандански, полк.Красимир Кръстев – ВФ 26400, Благоевград, Атанас Стоянов -  народен представител и председател на НЧ „Отец Паисий 1919“, Съюзът на офицерите и сержантите от резерва и запаса, политически партии, учебни заведения, граждани и гости.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)