Избрани Новини

Повече от 50 деца с родителите си участваха в риболовния турнир „Хвани и пусни“

Велико Търново Лайф

06-05-2019, 11:50

Снимка:

ПП ГЕРБ

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

След края на надпреварата бяха зарибени водите на р. Янтра край Велико Търново

 

За втора поредна година край В. Търново се проведе детски риболовен турнир „Хвани и пусни“. Над 50 деца, доведени от своите родители, се събраха при езеро „Света гора“, за да се включат в спортната надпревара, прераснала в чудесен празник на открито.

За да поздравят участници и организатори, откриването на проявата уважиха великотърновският кмет Даниел Панов и народните представители Клавдия Ганчева, Станислава Стоянова и Станислав Стоянов. „Винаги съм подкрепял добрите инициативи, особено, когато насърчават подрастващите да бъдат активни, да спортуват и да прекарват повече време сред природата“, коментира инж. Даниел Панов.

Повече от три часа младите участници в турнира, оборудвани с телескопи, кепове, живарници и стръв, се състезаваха с ентусиазъм, борейки се за трофеи в две категории - най-голямо количество уловени рибки и най-голяма риба.

Победител в оспорваното състезание за общо тегло уловена риба стана 12 годишният Георги Георгиев Иванов от град София с 6,470 кг. На второ място се класира Георги Георгиев Стефанов от Велико Търново, на 11 г., с 6,000 кг. уловена риба, а на трето място – Пресиян Христов Йорданов, също от Велико Търново, на 11 г., с 4,700 кг. улов. Най-голямата риба улови Мартин Йорданов от Велико Търново – шаран с тегло 1,700 кг.

Победителите получиха купи и медали, както и въдици, макари и риболовни принадлежности, осигурени от магазин „Щука“. Всички участници в надпреварата получиха грамоти за своето отлично представяне, ваучери за риболовни принадлежности от ЕТ „Иван Гаджев“ – рибен магазин, лакомства и напитки от фирма „Престиж“ и GO GRILL.

След края на  турнира, уловените над 5000 рибки – шарани, бяха пуснати за зарибител във водите на река Янтра, с което всеки от младите участници допринесе за обогатяване на рибните запаси във водоема.

Инициативата, която вече се превръща в традиционно събитие, е на общинския съветник Деян Хаджийски и Димчо Христов от риболовен магазин „Щука“, като и тази година се проведе с подкрепата на евродепутата Ева Майдел и местни спонсори. Събитието цели да се привлече вниманието на деца и възрастни към дейностите по опазване на околната среда и да възпита у подрастващите  отговорно поведение по отношение грижата за запазване на биоразнообразието във водоемите.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)