Избрани Новини

Обвиняем отива на съд за опит за умишлено убийство на турски турист

Нападението е извършено в заведение в Банско

Окръжна прокуратура - Благоевград е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Б.С. за извършен от него опит за умишлено убийство – престъпление по чл. 115, вр. чл. 18, ал. 1 от НК.

На 14.12.2016 г. петима турски граждани пристигнали в Банско за ски ваканция, като отседнали в хотел. Два дни по-късно, след вечеря, чужденците решили да отидат в бар „Пирин 75“. В заведението част от тях се разположили пред бара, а другите – на маса срещу него. Компанията била в приповдигнато настроение и се забавлявала. Турските граждани се закачали с персонала, като отправяли реплики по отношение на сервитьорката и дърпали таблата й за сервиране.

Това поведение направило впечатление на обвиняемия Б.С., който същата вечер имал намерение да започне работа като охранител в заведението. Раздразнен от случващото се, той приближил турските туристи. Поради тясната пътека между бара и масата, С. се блъснал в единия от тях. Последвала размяна на реплики на английски език, взаимно блъскане, прераснало в напрежение между участниците в инцидента. За да ги разтърве, в конфликта се намесил още един от компанията на турските граждани - О.Г., когото обвиняемият ударил по главата. Чужденецът паднал на пода, а Б.С. продължил да демонстрира агресия, като го ритнал с крак. След като О.Г. се изправил, той забелязал, че обвиняемият държи в ръката джобен нож. В този момент Б.С. нанесъл силен удар с него в областта на сърцето на О.Г. Пострадалият успял да излезе навън, където установил, че от него тече много кръв. Приятелите му спрели такси, за да го закарат в най-близката болница. В този момент от заведението излязъл обвиняемият, който продължил с нападките спрямо Г., като го ритнал по бедрото.

Пострадалият бил приет в МБАЛ - Разлог за лечение в хирургично отделение. От заключението на изготвената по делото съдебномедицинска експертиза е видно, че нараняването е засегнало жизненоважни органи – белите дробове и сърцето, с излив на кръв в плевралната кухина и околосърцевата торбичка. Тези увреждания причинили на О.Г. постоянно общо разстройство на здравето, опасно за живота. Единствено благодарение на оказаната спешна  високоспециализирана оперативна намеса и своевременни реанимационни мероприятия животът на пострадалия чужд гражданин бил спасен.

Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов