Мария Гроздева с първи изстрел в обновена зала за спортна стрелба в ОУ „Никола Обретенов“

На 8 май 2019 г. по инициатива на ОУ „Никола Обретенов“ – гр. Русе, под мотото „Професионалният спорт в училище“, ще бъде открита обновената зала по спортна стрелба с официален гост Мария Гроздева – петкратната носителка на Олимпийски медали и единственият български спортист със седем участия в олимпиади.

Откриването на залата ще даде старт на проекта „Успяваме заедно“, който се реализира от ОУ „Никола Обретенов“ – гр. Русе, с подкрепата на Фондация „Русе – град на свободния дух“. В същия ден почетният гост Мария Гроздева ще проведе беседа с учениците от училището и ще произведе първият изстрел на стрелбището. Програмата включва още демонстрация на стрелкови умения от учениците и състезатели от спортните клубове, които ще имат възможност да стрелят рамо до рамо със спортната звезда.

Проектът „Успяваме заедно“ предвижда още седмица на спортната стрелба в училището, която ще се проведе в периода от 15-19 май, в която всички желаещи ученици ще направят първи опити в този спорт под ръководството на квалифициран специалист.

Очаква се в проекта да бъдат обхванати близо 300 деца, сред които ученици от ОУ „Никола Обретенов“ и УСШ.

Целта на проекта е да популяризира спортната стрелба сред подрастващите, а чрез модернизирането на спортната база да ги стимулира за по-активни занимания със спорт през свободното време.

ПРОГРАМАТА НА СЪБИТИЕТО НА 8 МАЙ 2019 Г.:

13:00 часа – Беседа на ученици с Мария Гроздева в аулата на ОУ „Никола Обретенов“;

14:00 часа – Посрещане на официални лица пред централния вход на ОУ „Никола Обретенов“

14:15 часа – Прерязване лентата на новото стрелбище, носещо името „СТРЕЛБИЩЕ ЗА ШАМПИОНИ – МАРИЯ ГРОЗДЕВА“;

-Произвеждане на първия изстрел от Мария Гроздева в стрелбището;

-Кратка демонстрация на стрелкови умения от ученици;

-Съветите на Мария Гроздева към младите стрелци

14:30 часа – Пресконференция: „Професионалният спорт в българското училище“ .Снимка на Деня

Щрихи от Плевен