Разложката гимназия празнува 101 години

Проведе се второто издание на Фестивала на училищната песен

Днес разложката гимназия „Братя Петър и Иван Каназиреви“, този неугасващ светилник на знанието, отбелязва своя патронен празник.
По повод празника на централния площад на града се проведе второто издание на Фестивала на училищната песен. Фестивалът се организира от Средно училище „Братя Петър и Иван Каназиреви” - Разлог с любезното съдействие и финансова подкрепа на община Разлог. За първи път той се проведе през 2018 година по повод 100-годишния юбилей на разложката гимназия.
Второто издание на фестивала има амбицията да постави началото на една нова традиция, която да бъде завещана на бъдещите поколения. Събитието има конкурсен характер, а неговата цел е да събере под един покрив талантливите любители на музиката, които не се страхуват да популяризират училищната песен.
Забравяна и възраждана, превъзнасяна и отхвърляна, училищната песен върви по път, в чиито извивки се оглеждат всички резки промени в идейното развитие на българското училище.
Песента е духовно богатство, което не само радва с разнообразието на събраните плодове, но има мощта да присъединява, да ангажира и да обединява сърца с умове.
Девизът на фестивала е „Пей, напей се ти на воля...“
Участници във Втория фестивал на училищната песен бяха талантливи възпитаници от учебни заведения от Хаджидимово, Белица и община Разлог.
Учители, ученици и родители бяха приготвили с любов и желание вкусни сладки и солени ястия за благотворителен базар. Средствата, събрани от разпродаването им, ще бъдат използвани с благотворителна цел.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"