Избрани Новини

Обвиняем за кражба на вещи е предаден на съд

Крал от къща на съседи в Кюстендил

Районна прокуратура – Кюстендил е внесла обвинителен акт срещу Р.Р. за извършена от него кражба – престъпление по чл. 196, ал. 1, т. 1, вр. чл. 194, ал. 1, вр. чл. 26, ал. 1, вр. чл. 29, ал. 1, б. „а“ и б. „б“ от НК.

Обвиняемият Р. е наркозависим и към 30.12.2018 г. бил в абстинентна криза. Изпитвал нужда от наркотик, но не разполагал с парични средства за закупуването му. Било му известно, че неговите съседи отсъстват, поради което решил да извърши кражба от къщата им в гр. Кюстендил.

Р.Р. влязъл в чуждия имот, качил се на втория етаж, откъде взел покривала за спалня, одеяла, пердета, тонколона. Занесъл тези вещи в дома си и отново се върнал в къщата на съседите. На първия етаж открил телевизор, преносим компютър със зарядно устройство и чифт дамски работни обувки. Всичко това също взел, а на следващия ден откраднатите вещи продал на различни лица в кв. „Изток“ в града.

Съгласно заключението на назначената на досъдебно производство експертиза, стойността на отнетите от Р.Р. чужди вещи е 1294 лева.

Обвиняемият е многократно осъждан, като деянието е било извършено от него в условията на опасен рецидив. Понастоящем мъжът е с мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Предстои наказателното производство срещу него да продължи в съда.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)