Избрани Новини

Почина футболната легенда Динко Дерменджиев - Чико

Eдна от най-големите легенди на българския футбол си отиде на 77-годишна възраст

Почина футболната легенда на „Ботев“ Пловдив Динко Дерменджиев-Чико. Шампионът с „канарчетата“ от 1967 г. и носител на Купата на България през 1962 г. е починал тази нощ.

Преди повече от седмица Дерменджиев беше приет в пловдивска болница и поставен на апаратна вентилация. Легендарният футболист от доста време имаше здравословни оплаквания – със стеснение на гърлото, сърцето, дробовете.

Чико си отиде месец преди да навърши 78 години и 15 дни преди да има шанс да се зарадва на историческия пловдивски финал за купата на България между "Ботев" и "Локо".

ПФК "Ботев" изказва своите дълбоки съболезнования на семейството и близките на Динко Дерменджиев, написаха в страницата си във Фейсбук от клуба.

Дерменджиев има 58 мача и 19 гола за националния отбор. Участвал е на три световни първенства - Чили (1962, 2 мача), Англия (1966, 2 мача) и Мексико (1970, 2 мача и 1 гол).

"Заслужил майстор на спорта" от 1967 г. Спортсмен №1 на България за 1974 г.

Дерченджиев има и богата треньорска кариера, започнала от "Чепинец" (Велинград) още след прекратяването на активната кариера на футболист.

През 1979 г. застава за първи път начело на "Ботев" (Пловдив). Той е избран от привържениците на "Ботев" за Играч номер 1 на ХХ век.

Води и Спартак (Плевен) в периода 1987-1988 г.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)