Избрани Новини

Кампанията "Учи в България, завладей света!“ идва в Благоевград

НАТФИЗ стартира III-тото национално издание

НАТФИЗ стартира III-то национално издание „Учи в България, завладей света!“ – превантивна кампания срещу интелектуалната емиграция на младите българи. Водени от убеждението, че състоянието на образованието и културата днес е индикация за състоянието на икономиката и бизнеса утре, НАТФИЗ потърси общественото съучастие на проблема и посети 25 града на страната за 2 години. Силната гражданска подкрепа стана основание академията да продължи кампанията и през 2019 г., а един от посетените градове ще бъде Благоевград.  

Днес в Драматичен театър „Никола Вапцаров” - Благоевград  (голяма сцена) жителите на града ще имат възможност да оценят резултатите от четиригодишното образование в НАТФИЗ, като видят един от спектаклите на абсолвентите „Актьорство за драматичен театър“ на проф.Иван Добчев - „Черна дупка“ от Горан Стефановски. Билетите за представлението се продават на касата на театъра, а броят им е ограничен.
По-рано същия ден, от 14:00 часа в камерната зала при вход свободен ще се проведе и среща с водещи преподаватели на академията - проф.Иван Добчев (факултет „Сценични изкуства“), доц. д-р в.с.Цветан Недков (факултет „Екранни изкуства“). Студентите от факултет „Екранни изкуства“ ще представят свои творби, създадени от тях по време на обучението им – реклами, клипове, рекламни клипове на НАТФИЗ и други.
Младите жители на Благоевград ще бъдат безвъзмездно консултирани от водещите преподаватели на Академията, ще получат кандидатстудентски материали и възможност да видят дипломните спектакли на студентите в НАТФИЗ, чиито места биха могли да заемат и ваучери за 10% отстъпка при посещаването на груповите консултации в София през юни и август.    
„Учи в България, завладей света!“ не е проект единствено на НАТФИЗ, а на цялото ни общество, доколкото въпросът „Можем ли заедно да предложим на децата си достойна алтернатива, за да останат и да се развият като пълноценни специалисти и личности в собствената си страна?“ засяга болезнено всички ни.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)