Продължава разчистването на пътя за Рилския манастир

Укрепват скатовете в 250-метровия участък при 27-ми километър

Продължават от днес аварийно-възстановителните работи по укрепването на скатовете в 250-метровия участък при 27-ми километър на третокласния път III-107 Кочериново - Рила - Рилски манастир. До 25 април се разчисти платното от скалните късове. За да не се затруднява трафикът към Рилския манастир в почивните дни, за Великден не се  изпълняваха никакви дейности.

Предвидените строителни работи продължат след великденските празници и ще са само в делничните дни, от понеделник до 13 ч. в петък. В събота и неделя, както и на официални празници, няма да се извършват строителни дейности.

За безпроблемното преминаване на моторните превозни средства при извършването на аварийно-възстановителните работи е въведена временна организация за движение. Трафикът се пропуска чрез светофарна уредба, а при необходимост ще се спира от сигналисти за времеви интервали не по-големи от един час. Необходимо е шофьорите да карат внимателно и да спазват поставената сигнализация и ограничението на скоростта от 40 км/ч.

Предвидените дейности включват обрушване на скатовете и монтаж на високоякостна защитна система. Срокът за приключване на укрепителните работи е до началото на юни т. г.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"