Избрани Новини

В Кюстендил прочистват дихателните си пътища в солна стая

Новините

29-04-2019, 10:46

Снимка:

БНТ

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Откриха първата солна стая в детско заведение у нас

Работи към специализираната болница за рехабилитация

Първата солна стая отвори врати в Кюстендил. Тя се намира в Специализираната болница за рехабилитация, съобщава БНТ. Лекари казаха, че интересът на пациенти към солната терапия нараства с всеки изминал ден. Солната стая е оборудвана с модерна апаратура, която точно дозира разпрашаването на медицинската сол в помещението. Този вид терапия прочиства дихателните пътища от замърсители, прах и други алергени, стопира възпаления в дихателните пътища, облекчава синузит, кашлица, хреми и повтарящи се вирусни инфекции.

Д-р Живко Неделчев - директор на Специализираната болница за рехабилитация - Кюстендил: Посредством вдишването на тази разпрашена сол, микронизирани частици, първо те действат отводняващо и от друга страна повишава имунитета.

Станислава Милчева е майка на две малки деца, които често боледуват. Затова решила да приложи на децата си терапията: Кашлицата намалява, сополите спряха вече. Важното е, че не тъпчем и не тровим децата с лекарства, това е най-големия плюс, освен че има подобрение на симптомите.

Минимум 10 солни процедури трябва да направи пациент, за да има положителен ефект върху организма. Престоят в солната стая е от 20 до 40 минути, като най-забавно е за децата, които, докато се лекуват, играят, сякаш са на морския бряг.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов