Избрани Новини

Деца от Белица рисуваха усещането си за българските традиции

Над 60 ученци участваха в конкурса за рисунка

Днес мероприятието в Седмицата на детската книга и изкуствата за деца в Белица бе посветено на 23 април, Световен ден на книгата и авторското право. На любовта към четенето и щастието, което то изпълва живота ни, както и на предстоящите Великденски празници. След представената беседа от главния  библиотекар Катя Веселинова, свързана с 23 април, 60 ученици проявиха своите творчески умения в конкурса за рисунка на тема „Великден в моите очи“ .
Жури в състав Крум Попов - ст.специалист „Хуманитарни дейности" в Общинска администрация - Белица, председател и членове Исак Жульов - старши учител и Катя Веселинова - библиотекар, оцениха по достойнство победителите.
При първа възрастова група /1-ви и 2-ри клас/ на първо място се класира рисунката на Галина Шопова. На второ място – Фатиме Бимбашова и третото място зае Роси Георгиева.
При втора възрастова група /3-ти и 4-ти клас/ на първо място се класира рисунката на Семира Говедарова, на второ място Таня Иванова и на трето Мустафа Кьоров.
Конкурсът за рисунка повече от 30 години се провежда, за да стимулира децата на Белица да предадат върху белия лист усещането си за българските традиции. Да стимулира развитието на детското творчество и въображение и да даде възможност за изява на творческата индивидуалност и начин на изпълнение. С това децата от началния курс при СУ “Св.Св .Кирил и Методий“ се справиха отлично.
На всички деца бяха раздадени лакомства за участие.
Утре е най-масовото мероприятие „Бързи, смели, сръчни“ от 16.00 ч. в центъра на Белица.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов