Избрани Новини

Ден на отворените врати в Посетителски центрове в Паничище и Самоков

Дирекция "Национален парк Рила“ отбелязва Световния ден на Земята

Дирекция „Национален парк Рила“ отбелязва Световния ден на Земята под мотото „Защитете биологичните видове“ с поредица от инициативи в Благоевград, Разлог, Паничище и Самоков.
Събитията по повод международната природозащитна дата ще продължат и днес. От 9:30 до 17:00 ч. в Посетителския център за НП „Рила“ в Паничище и Посетителски-информационния център в Самоков е обявен Ден на отворени врати. Всеки желаещ може да научи интерестни факти за защитената територия, световната природозащитна инициатива с изнасяне на беседи.

На 22 и 23 април от 10.00 ч. в музея в Разлог ще се проведат събития, свързани с отбелязване на Световния ден на Земята с участието на ученици от Община Разлог. С мултимедийни презентации парковите експерти ще представят дивата природа на Национален парк „Рила“, уникалното биоразообразие на защитената територия и Деня на Земята на тема „Защитете биологичните видове“.
Световният ден на Земята се отбелязва всяка година на 22 април за привличане на вниманието върху опазването на нашата планета. През 2019 г. темата на кампанията е „Защитете биологичните видове“, а мотото „В природата нищо не съществува само“, които акцентират върху това, че всички живи същества имат незаменима стойност и всеки вид има уникална роля в сложната мрежа на живота. Тазгодишното издание на Деня на Земята насочва вниманието на световната общественост към темповете на изчезване на видове диви животни и растения, които все още могат да бъдат забавени и популацията на много намаляващи и застрашени видове все още може да бъде възстановена.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов