Избрани Новини

В СУ "Иван Вазов" - Плевен представиха книгата "Останете живи", насочена срещу войната по пътищата

Мисията на "Останете живи" продължава и в други училища

Журналистът Георги Стоянов, автор и издател на книгата "Останете живи", която е насочена срещу войната по пътищата в България, се срещна с десетокласници от СУ "Иван Вазов" - Плевен. Изборът на училището като първо място за премиерно представяне на четивото не бе случаен - Стоянов е бивш възпитаник на най-голямото учебно заведение на територията на Плевенска област.

Главната роля в т. нар. "война по пътищата" я играе човешкият фактор, подчерта журналистът, докато разказваше какво го е провокирало да създаде подобна книга. Той вярва, че проблемът, представен по достъпен начин и на разбираем език, ще накара много момчета и момичета, които са на прага на своята зрелост и им предстои да седнат за волана, да осъзнаят навреме колко важно е да бъдат разумни, за да не загинат и да не се превърнат в убийци.

Георги Стоянов посъветва учениците от СУ "Иван Вазов" да се постараят да бъдат обезети навреме от нагласата, че шофирането е изключително отговорна дейност. Да спазват правилата, да бъдат разумни и да ценят живота.

По време на срещата бе прочетена и една от историите в книгата - "Бързи и яростни", като след това остана само едно – най-важното – да се вникне в тишината на мига, да се усети смисъла на живота и на всяко движение, което може да ни запази живи. 

Дейно участие в срещата взеха директорът на СУ "Иван Вазов" Димитър Митев и д-р Денислава Ангелова, председател на асоциация "Докосни дъгата", които също споделиха своите размисли по темата и отправиха послания към учениците.

Мисията на "Останете живи" продължава и в други училища!

Книгата "Останете живи" среща читателите очи в очи с част от хаоса, който цари по пътищата ни. Участници в пътни инциденти, свидетели на катастрофи, полицаи, близки и приятели на загинали разказват от първо лице за грешките, болката и страданието. Книгата включва и пълна статистика за убитите и ранените при ПТП в България от 1951 г. насам, правила за действие при катастрофи и други важни препоръки в случай, че попаднем в пътен инцидент.

Повече за книгата авторът разказа в предаването "Преди обед" по bTV - видео може да видите ТУК

Допълнителна информация може да откриете на фейсбук страницата "Останете живи"



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)