Избрани Новини

Тарторът на ало измамниците е в дъното на удара за 269 000 евро и 18 000 долара в Първомай

Крими

19-04-2019, 16:58

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Борислав Димитров-Бобито е осъждан 6 пъти

Тарторът на групата за телефонни измами, която бе разбита при спецоперация вчера в Горна Оряховица, е Борислав Димитров-Бобито, който е осъждан 6 пъти. Най-големият "удар" на измамника е бил през 2015 г., когато отмъкнал 269 000 евро и 18 000 долара от старица в пловдивското село Първомай. Потърпевшата баба бе издала каса на внука си с огромната сума пари. 38-годишен мъж бе арестуван тогава край Велико Търново от криминалисти от Горна Оряховица при мащабна акция, в която участвали полицаи от 5 области. Той носел в пътна чанта 170 000 евро, които трябвало да даде на Бобито от Горна Оряховица.

28-годишният Борислав Димитров вече е лежал в затвора за участие в ало измами. За удара в Първомай Бобито е осъден на 5 г. затвор на първа инстанция. Въпреки, че делото не било приключило, горнооряховчанинът оглавил престъпната група. Преди присъдата му да влезе в сила, той заминал да върти измамите от Румъния.

При акцията вчера бяха задържани общо 10 мулета в железничарския град и в София, както и 23 въртачи в Румъния. Двама от арестуваните в северната ни съседка са с влезли в сила присъди и са обявени за издирване. Незабавно са издадени европейски заповеди за екстрадацията им. Задържаните 23-ма участници в престъпната схема били на ниско ниво в йерархията и имали за задача да издирват телефони на възрастни хора, да им звънят и да ги зарибяват като жертви. Те били на работна седмица в Румъния, в петък се прибирали у нас, а в неделя вечерта отново заминавали. При мащабната операция в Горна Оряховица са арестувани Георги Парашкевов, Николай Златков-Шакито, както и бащата на Бобито-Георги Димитров. Претърсени са 5 имота, като най-внушителният е на фамилията на Борислав Димитров-Бобито. Според криминалисти  триетажната къща с двор, барбекю и други екстри струва над 500 000 лева. Тепърва обаче предстоят проверки дали за въпросните къщи има разрешителни за строеж, както и произхода на доходите за градежа им. От Бобито и баща му са иззети два луксозни автомобила за общо около 100 000 лева -"Мерцедес" и "Ауди А-7".

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов