Избрани Новини

Мъж и жена отиват на съд за закана за убийство на медицински екип

Крими

19-04-2019, 10:51

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Екшънът се разигра през януари в търновското отделение по хемодиализа

Районна прокуратура – Велико Търново предаде на съд жена и мъж за закана с убийство на медицински екип в отделение по хемодиализа.

Обвинението срещу Б. М. и М. К. е за това, че на 22.01.2019 г. в гр. Велико Търново, в отделение по хемодиализа при МОБАЛ „Д-р Ст. Черкезов“, се заканили с убийство спрямо д-р Сибила Маринова - началник ОАИЛ, срещу колегата и специалист невролог, старшата медицинска сестра и други две медицински сестри.  

На 22.01.2019 г. майката на обвиняемите била приета в отделението за хемодиализа във Велико Търново, като преди това се оплакала, че не се чувства добре. Около 10 минути след включването ѝ към диализния апарат състоянието ѝ се влошило. Докато медицинският екип извършвал реанимационни мероприятия по отношение на жената, обвиняемите няколкократно отваряли вратата на залата. Държали се агресивно. Крещели на медиците да не напускат залата, докато не спасят майка им и ги заплашвали, че ако не я спасят, няма да излязат живи от залата. Отправяли закани спрямо лекарския екип, като използвали думите: „Ако не спасите майка ми, от стаята живи няма да излезете“, „Няма да излезете живи, ако майка умре!“. Междувременно, въпреки усилията на медицинския екип да я спаси, жената починала. Наложило се да се потърси съдействие на служителите на полицейското управление във Велико Търново.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)