Избрани Новини

Проф.Цочо Бояджиев представи в ЮЗУ фотоизложба

Тя включва 17 черно-бели фотографии

Именитият български философ проф. д.ф.н. Цочо Бояджиев представи в Югозападния университет „Неофит Рилски" - Благоевград самостоятелна изложба, която включва 17 черно-бели фотографии.
Изложбата бе открита от заместник-ректора на университета проф. д-р Георги Апостолов, който поднесе приветствие от името на ректорското ръководство и благодари на проф.Бояджиев за възможността творбите му да бъдат представени в Югозападния университет „Неофит Рилски“.
„За мен е чест да представя нещата, с които се занимавам. Избрал съм неща, които са по-абстрактни, които изискват определени усилия, за да се възприемат. Добрата фотография и доброто творчество е това, което оставя пространство за интерпретация на зрителите и на читателите“, каза при откриването на изложбата проф. Бояджиев.
„Знаете, че много често животът на учения е от вкъщи в библиотеката и обратно. Живял съм години наред по този начин и благодарение на фотографията се отвориха очите ми за красотите на този свят, за смисловите дълбочини на предметите, които ни заобикалят“, каза още проф. Бояджиев.
След представянето на творбите си проф.Цочо Бояджиев изнесе публична лекция на тема „Истината във фотографията“. Програмата продължи с дискусия „Изкуството на философския превод“, в която участваха проф. Лазар Копринаров и доц. д-р Камен Лозев.
Посещението на проф. Бояджиев в Югозападния университет „Неофит Рилски“ беше организирано от Центъра за изследване и разпространение на политическите и философски идеи към катедра „Философски и политически науки“.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)