Знайковци от Благоевград извоюваха ценна победа

Децата са победители в Националното състезание за дигитални таланти "IT-Знайко“

Десетото юбилейно издание на Националното състезание „IT-Знайко“ за ученици в начална училищна възраст приключи успешно за състезателите от VIII СУ „Арсени Костенцев“ - Благоевград. За поредна година учениците от Осмо СУ, първото иновативно училище в община Благоевград, показаха отлична подготовка и заеха три първи места в петте категории за компютърни таланти.
Национални шампиони станаха  Асен Точев от първи клас, Николета Ханджийска от втори клас и Рафаил Пириллис от четвърти клас, който се състезава в категория „Програмист“. Второ място завоюва Мария Пириллис от втори клас, а трето място - Дара Тошева от първи клас. Специални награди получиха: за сюжет Костадин Везенков - първи клас и Илиана Чолева от втори клас, а за техническа сложност - Катерина Христова от първи клас.
На импровизирано тържество в учителската стая в присъствието на представители на РУО, учители и родители, директорът на училището  Сергей Биров поздрави всички  участници в заключителния етап на състезанието и ги награди с компютърни аксесоари.
Успехите в областта на информационните технологии показват, че  в община Благоевград растат знаещи и можещи ученици, обучавани от добре подготвени учители, които от най-ранна възраст формират у подрастващите дигитални компетентности и ги подготвят за бъдещата им социална и професионална реализация.Снимка на Деня

Златна есен в парк "Кайлъка"