Избрани Новини

Ремонтират църквата в Кресна

Озеленяват двора на храма "Свети Иван Рилски"

Проектът за ремонта на двора на църквата "Свети Иван Рилски" в град Кресна е готов и след броени дни, най-късно до Великден, ще започнат ремонтните дейности. Проектантите се предвидили преобразяването на ландшафтното пространство край храма.

"Ще направим нещо много красиво. Всичко ще потъне в зеленина, ще има много и разнообразна растителност. Ще се оформят няколко алеи. Ще покрием двора с тикли – камъни за облицовка. Ще построим и атрактивен фонтан. Няма да забравим и оградата, която ще освежим и боядисаме", разкри отец Георги Танчев, който е архиерейски наместник на Санданска духовна околия.

Миналата година в църквата "Свети Иван Рилски", бе ремонтирана и костницата, след като правителството отпусна 7000 лева за ремонтни дейности за спасяването на военния паметник в подземието на храма. Осигурени бяха близо 5000 лева от църковните пари. Смениха се шкафовете, в които се съхраняват костите. Освежени бяха стените и тавана. Подменена бе и цялата електрическа инсталация. В костницата се съхраняват тленните останки на 526 български военнослужещи – офицери, подофицери и войници, съобщава kmeta.bg.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов