Избрани Новини

Див рожков засадиха в Черниче

Поръчани са още 50 дървета

Все по-красиво и по-зелено става симитлийското село Черниче, определено за "Евросело на 2012". Кметът Георги Стефанов и още няколко мъже за ден засадиха 70 фиданки. Те са от вида "Див рожков". Цъфтят в розови и нежни цветове. Фиданките бяха закупени с парите, които местни хора дариха, за да целунат богоявленския кръст. Поръчани са още 50 дървета. Те ще бъдат част от зеленото и красивото в село Черниче заедно с новите 400 розови храста, които ще обогатят цветната градина. Тя беше изградена през есента с дарените 200 рози от приятел на Черниче.

Събраните средства от късметлията на Йордановден традиционно се даряват тук за обществени дела. Миналата година направиха спирките. Тази година хората решили с парите да вдигнат нависоко българското знаме за националния празник, а най-отгоре пилонът да е белязан с християнския символ – с кръста. Общинският кмет Апостол Апостолов обаче прегърна идеята и им спести парите. Трибагреници с кръст бяха вдигнати на няколко места в общината за 3-ти март тази година.

"Послушахме по-големите, по-мъдрите. Всички на възраст над 50 години с носталгия си спомнят колко много рози е имало на булеварда в Черниче. Как всичко е било цветно и ухаело", разказа кметът на село Черниче - Георги Стефанов за kmeta.bg.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)