Избрани Новини

В Брежани днес ще чистят

Ще продължат и следващата събота-неделя с боядисване, озеленяване, засаждане

В неделя в 10.00 в Брежани излизат навън, за да почистят, съобщиха от пресцентъра на Община Симитли. Да съберат всички боклуци, които е разпиляла зимата, да прочистят сухи треви и клони, да махнат всичко, което е грозно и пречи. Кметът на селото Благой Стефанов е осигурил от общината всичко необходимо за традиционното в Брежани Великденско почистване.

„Излизаме в 10.00 часа, има да чистим в двора на черквата, около кметството, в парка, край детската градина и в училищния двор… има ръкавици и чували, от общината никога не са ни отказали, и тази година има осигурени трева, цветя, боя за обогатяване на зелените площи и цветните алеи, за освежаване на огради, пейки, катерушки“, казва кметът Благой Стефанов, който пръв ще излезе в неделя да чисти. И се надява повече и повече хора да са навън и да са част от инициативата, в интерес на всички – чистото и зеленото в Брежани.
„Една неделя няма да ни стигне. Сега започваме, ще продължим и следващата събота-неделя с боядисване, озеленяване, засаждане. За Великден да е чисто и свежо. За Великден ще са дадени и поощренията за най-работливите, за най-активните в кампанията по почистване“, загатна кметът Благой Стефанов. Ще има нови пейки за най-добре почистените места. А ако навсякъде е толкова чисто и хубаво, като за награда той лично се ангажира да изработи пейки за навсякъде.

Но като начало – приканва всички да се включат във Великденското почистване днес.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)