Избрани Новини

Кметът д-р Камбитов посрещна Валери Маринов

Той представи достойно Благоевград на Спешъл Олимпикс

Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов посрещна в кабинета си потребителя на Защитено жилище „Струма“ Валери Маринов, който представи достойно Благоевград по време на Световните летни игри на Спешъл Олимпикс, които се проведоха в Абу Даби. Той се върна в България с два медала. По време на срещата кметът д-р Атанас Камбитов пое ангажимент да осигури нов терен за тренировки по боче.
Валери Маринов е потребител от Защитено жилище „Струма“ от 2008 г. насам.
През 2019 г. чрез Община Благоевград е ангажиран с трудова заетост  като общ работник по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“.  
Активно участва в спортните състезания, провеждани ежегодно в Благоевград и страната. Валери взима участие в турнири по баскетбол, лека атлетика и боче.
През 2016 и 2017  е участник в националните игри по боче на Спешъл Олимпикс България, които се провеждат в Плевен, където печели сребърен медал.
Спешъл Олимпикс се стреми да създаде един по-добър общ свят, в който хората да приемат различията помежду си спокойно и отворено, без страх и предубеждения.  Движението организира целогодишно спортно-състезателна дейност в различни Олимпийски спортове за деца и възрастни с интелектуални затруднения.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)