ПГЕЕ - Банско е домакин на национално състезание

Състезанието по приложна електроника ще се състои на 11-13 април

Националното състезание по приложна електроника ще се състои на 11-13 април т.г. Събитието се организира за осма поредна година от Министерството на образованието и науката, с партньорството на търговска верига Елимекс, но за първи път то се провежда в Банско, под патронажа на кмета на общината Георги Икономов.Тази година в състезанието ще премерят сили участници от 12 професионални гимназии от различни градове в страната пред компетентно жури.
ПГЕЕ Банско ще участва с два отбора с ръководител инж.Димитър Денизов, представени от Сиян Питов и Любомира Пчелина - в първа възрастова група. Георги Балев и Мария Колчагова – втора възрастова група, които спечелиха безапелационно всички първи места на регионалния кръг на състезанието през месец март в Пловдив, изпреварвайки гимназистите от Пловдив, Пазарджик, Петрич, Кърджали, Мадан, Хасково и Карлово.
Домакините са подготвили атрактивна демонстрация на роботи и дронове с цел ранното професионално ориентиране за децата от община Банско. Инж.Антон Анчев от град Бяла ще изнесе публична лекция на тема „Най-новите тенденции в областта на роботиката и мехатрониката“, а преподавателят по физика Теодосий Теодосиев от Казанлък, наричан „златният“ учител на България, ще представи „Технология на моженето“.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен