Избрани Новини

Мъж, нарушил три пъти заповед за защита от домашно насилие, отива на съд

Крими

10-04-2019, 13:45

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Обвиняемият заплашвал и удрял полицаи, изплюл се в лицето на единия униформен

Районна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу мъж за неизпълнение на заповед за защита от домашно насилие и за хулиганство.

Обвинението срещу Д.М. е за това, че на 18.01.2018г., 19.04.2018г., 02.05.2018г., 20.09.2018г. в с. Ресен, общ. Велико Търново, при условията на продължавано престъпление, на три пъти не изпълнил заповед за защита от домашно насилие, издадена в изпълнение на съдебно решение по гражданско дело на Великотърновския районен съд, с която е отстранен от съвместно обитаваното с Д. М. и Й. М. /негови родители/ жилище и му се забранява да приближава на по-малко от 100 метра от жилището, местоработата, местата за социални контакти и отдих на двамата за срок от осемнадесет месеца, като отишъл в жилището им.

Повдигнато му е обвинение и за това, че на 18.01.2018 г. в с. Ресен, извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като отправял обиди и псувни към полицейските служителите от управлението във Велико Търново, като крещял „Лайно, боклуци, .......ще ви избия, мърши..”, и се изплюл два пъти в лицето на полицейски служител, като тези действия били съпроводени със съпротива срещу орган на власт, изпълняващ задължения по опазване на обществения ред, блъскайки ги и бутайки ги с ръце по тяло, когато му слагали белезници, което по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм и дързост.

 

 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)