Прибраха дрогари в Петрич и Гоце Делчев

В Петрич заловиха отново дрогиран водач

За притежаване на наркотични вещества арестуваха няколко души през уикенда в Пиринско:

- Около 21:30 часа на 5.04. на ул.„Параскева Филипова“ в Петрич  полицейски служители извършиха проверка на В.Г. (28 г.) от с.Право бърдо, община Петрич, в хода на която откриха хартиено пликче с 0,54 грама бруто тегло амфетамин.

- На 6.04. около 16:15 часа, в градския парк на гр.Гоце Делчев е извършена проверка на Т.К. (32 г.) от Хаджидимово. В джоба му е намерено вещество, обвито в станиол, с бруто тегло 0,88 г., реагирало положително на амфетамин.

- Около 20:00 часа на същата дата са проверени А.К. (44 г.) от София и А.П. (24 г.) от с.Обнова, обл. Плевен, намиращи се на прекия път, водещ от гр.Гоце Делчев към с.Мосомище. В А.П. е открита обвита в станиол бучка, съдържаща 0,7 грама амфетамин.

- Вчера около 02:30 часа е установен П.Б. (19 г.)  от Петрич, приготвил за употреба бяло прахообразно вещество – амфетамин, с бруто тегло 1,7 грама, поставено на пейка в градинката над комплекс „Авалон“ в Петрич.

По случаите са образувани досъдебни производства. Лицата са задържани за срок до 24 часа.

- В качеството на обвиняем за извършено престъпление по чл. 343, ал. 3 от НК е привлечен Д.И. (20 г.) от с.Тополница, общ. Петрич. Около 01:10 часа на 6.04. той управлявал по ул.„Рокфелер“ в Петрич лек автомобил „Чероки“ след употреба на кокаин.