Избрани Новини

Успешен старт за кампанията "Чист и зелен Благоевград! От нас зависи!" (снимки)

Кметът Камбитов: Сигурен съм, че всички ни обединява едно – обичта към нашия град!

При изключително силен интерес започна пролетната кампания на „Чист и зелен Благоевград! От нас зависи!“. Кметът Камбитов откри официално инициативата на площад "Македония" заедно с председателя на Общинскис съвет Радослав Тасков, обществения посредник Валентин Василев, заместник-кметовейе на Благоевград, децата от "Престо", жители и доброволци.

"Благодаря ви, че припознахте и подкрепихте кампанията "Чист и зелен Благоевград! От нас зависи!" и отделихте от свободното си време. Благодаря и на нашите партньори от „Метро“, „Mr. Bricolage“ и “Еко Партнърс”, които застанаха зад идеята и ни помагат. Нека заедно направим така, че нашият град да бъде по-чист, по-привлекателен, по-спретнат. Нека заедно дадем пример не само на нашите деца, а и на тези, които замърсяват. И ако малка част от тези, които не пазят чисто, се променят, това би било успех. Аз съм сигурен, че ще успеем! Сигурен съм, че всички ни обединява едно – обичта към нашия град. Днес обичаме Благоевград повече от вчера, а утре ще го обичаме повече от днес", каза в част от приветствените си думи кметът Камбитов.
Стотици жители на Благоевград се включиха в пролетната кампания на Община Благоевград и допринесоха, с труда си за по-чист град. Доброволци, включили се в инициативата заедно с кмета Камбитов,  почистиха коритото на река Благоевградска Бистрица.
Дамите от Съвета на жените успяха да преобразят двора на болницата в по-приветливо място. Те приспособиха стари автомобилни гуми в красиви саксии с прекрасни цветя. Изчистиха целия терен в двора на болницата и облагородиха зелените площи.
Служители на общинската администрация се обединиха в идеята да почистят табелите на входа на Благоевград. Стотици граждани излязоха пред домовете си и облагородиха зелените си площи, като засадиха растения и почистиха общите части.
Имаше и граждани, преминаващи през терените, които се почистваха и се включваха в кампанията в името на по-чист и по-зелен град.
Десетки терени вече са почистени. Събраният отпадък бе поставен до контейнерите, предназначени за целта. Десетки благоевградчани решиха да събират разделно и да рециклират, като събраните отпадъци бяха оставени до контейнерите за разделно събиране.
Община Благоевград, „Еко Партнърс“, „Mr.Bricolage“ и „Метро“  подсигуриха всички необходими материали за улеснение на доброволците. На специално обособените шатри доброволци от Детския  парламент раздаваха лопати, метли, чували, ръкавици, градински инструменти,тениски и шапки с логото на кампанията, както и разсад -  рози, вистерия, хибискус, люляк и други.
През целия ден Благоевград ще бъде град за пример. Нека продължим кампанията на 7,13,14 април за чист и зелен Благоевград. От нас зависи!
Шатрите ще бъдат разположени и през двата уикенда за улеснение на гражданите.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)