Избрани Новини

Обявиха осъден измамник за международно издирване

Присъдата е за неверни сведения за получаване на средства от европейски фонд,

По предложение на Окръжна прокуратура - Кюстендил, осъденият Г.Г. е обявен за международно издирване. През февруари 2019 г. срещу него е влязла в сила присъда, с която той е бил признат за виновен за извършено от него престъпление по чл. 248а, ал. 3, пр. 1, вр. ал. 2, пр. 1 от НК.

На 10.06.2013 г. в качеството си на управител и МОЛ на търговско дружество Г.Г. представил неверни сведения в Общинската служба по земеделие – гр.Нови Искър, за да получи средства от европейски фонд. В подадените от него заявление за подпомагане, таблица за използвани парцели и карти на блок на земеделско стопанство била посочена обща площ от 409,27 хектара. За удостоверяване на правното основание за ползването и обработването им от дружеството на подсъдимия били отразени договори за наем. Заявено било, и че към датата на подаване на документите земите отговаряли на условията за поддържане в добро състояние.

За предоставените от Г. неверни сведения, с които той целял да получи средства по Схемата за единно плащане на площ, която се финансира чрез фонд на Европейския съюз, му е наложено наказание от две години и шест месеца „лишаване от свобода“ и глоба в размер на 4000 лева.

Освен това е било приведено в изпълнение и друго наказание по предходно наказателно производство срещу него за държане на наркотични вещества, а именно една година и три месеца „лишаване от свобода“.

Осъденият Г.Г. не е бил открит на територията на страната, поради което бил обявен за общодържавно издирване. От проведените в тази връзка мероприятия местонахождението му както в страната, така и в чужбина, не е установено.Топ Новини

Снимка на Деня

Прогноза за времето в Плевен и областта - 5 май