Избрани Новини

Пътуваща изложба разказва за приемането на Търновската конституция

Мисия

02-04-2019, 17:35

Снимка:

община Велико Търново

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Експозицията е подредена върху паната пред Факултета по изобразително изкуство

Пътуваща изложба разказва за изработването и приемането на Търновската конституция. Експозицията гостува във Велико Търново и е подредена върху паната пред Факултета по изобразително изкуство на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, където ще остане до 17 април. Тя е подготвена по инициатива на Народното събрание, със съдействието на Държавна агенция „Архиви“.

Изложбата „140 години от Учредителното събрание и приемането на Търновската конституция“ е част от събитията, посветени на отбелязването на годишнината от един най-важните държавнически актове в новата българска история. Тя представя исторически и биографични данни за народните представители от състава на Учредителното събрание, потрети и документи за тяхната дейности. Изображенията показват и моменти от изработването на Търновската конституция.

Пътуващата изложба гостува във всички областни градове в страната. Периодът на представянето й във Велико Търново е специално подбран, за да съвпадне с датата 16 април, когато се навършват 140 години от приемането на първия основен закон на България.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов