Избрани Новини

500 яребици бяха разселени край Кричим

Инициативата е по повод Седмицата на гората

500 яребици за възпроизводство бяха разселени днес в района на новото териториално поделение на ЮЗДП – „Държавно ловно стопанство Кричим”. Инициативата по повод Седмицата на гората е на Югозападното държавно предприятие, което от края на миналата година управлява стопанство “Кричим”. Съорганизатор на проявата е Националното ловно–рибарско сдружение „Съюз на ловците и риболовците в България“.

Инж.Дамян Дамянов - директор на ЮЗДП, инж.Борислав Бечев - управител на фирма “Сокол-БЛРС” ЕООД и инж.Мирослава Велинова - директор на ловното стопанство, пуснаха птиците в природата. Яребиците са на 270-дневна възраст и са доставени от елитното стопанство “Сините камъни” край Сливен. Очакванията са след 2-3 месеца от основните стада на територията на ловното стопанство да се възпроизведат още 2000 яребици.
„ДЛС Кричим“ се намира в землището на село Куртово Конаре, община Стамболийски и включва общо 24 имота с различна площ. На територията се намират сгради паметници на културата - дворецът "Кричим" и "Австрийската къща", които са със статут на недвижимо културно наследство.
Ловният парк заема площ от 200 ха и представлява огромно природно богатство, обитавано от елени лопатари, муфлони, сърни, диви свине и фазани.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)