Избрани Новини

За първи път в Сандански ще се проведе Празник на цветята

Арт инсталации и композиции от цветя ще украсят площада

Община Сандански, Лесотехническият университет в София и Студио „Just Married“ организират за първи път в курортния град Празник на цветята. От 19 до 21 април феерия, вдъхновена от идеите на младостта, ще изпълни Сандански с аромат на пролет.
Арт инсталации и композиции от цветя ще украсят централния площад.  Конкурси за любителите на флоралното изкуство и забавни работилнички ще ангажират въображението на малки и големи. Интерактивен уъркшоп, въстановки на традиционни пролетни обичаи, концерти и други атрактивни мероприятия ще бъдат част от програмата на първия „Празник на цветята”  в Сандански.
Специален гост на пролетния фест ще бъде Валерия Рекелова, един от най-популярните флорални дизайнери в България, получила признание и на световната сцена. Тя ще потопи жителите и гостите на града в магията на цветята.
Настроението на празника ще се допълни от концерт „Класика и малко джаз“ с участието на Китаро-мандолинния оркестър „Стефан Борилов“, Общинския духов оркестър и грациозните балерини от балет „Жасмин“, които ще изпълнят музиката с танц.
На финала на празничните дни студенти и преподаватели от Факултета по изкуствата при Югозападен университет „Неофит Рилски“ - Благоевград ще поднесат букет от емоции с модно ревю, окъпано в благоуханен аромат на пролетни цветя.
Празникът на цветята ще бъде (не)традиционното настъпване на пролетта – еуфорично и жизнерадостно. Подарете си цветен уикенд в град Сандански!




Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов