Избрани Новини

В Кюстендил откриха Седмицата на гората

През 1891 г. кюстендилският учител Йордан Митрев поставя основите на бъдещия лесопарк

 На територията на лесопарк „Хисарлъка“ в Кюстендил вчера бе официално открита Седмицата на гората. Гости на събитието от страна на Областна администрация - Кюстендил бяха зам.областният управител д-р Матей Попниколов и главният секретар Гергана Михайлова.
Присъстващите гости и граждани на празника поздрави инж.Здравчо Тодоров, директор на Регионалната дирекция по горите. Той обяви и резултатите от проведения конкурс за рисунка и фотография, а част от победителите награди зам.областният управител д-р Матей Попниколов.
В празничната програма взеха участие децата от вокална група „Алегра“ към ОУ „Ильо Войвода“ с ръководител Любомир Борисов. С изпълнения се представиха и музикалната група от IV основно училище с ръководител Гергана Каракашка и група „Калпазани“ към VI основно училище с ръководител Лилия Александрова.
Малко по-късно, с поднасянето на венци и цветя, бе отдадена почит към лесовъда Йордан Митрев. Венец бе положен и от зам.областния д-р Матей Попниколов и главния секретар на ОА - Кюстендил Гергана Михайлова.
Празникът Седмица на гората има достойна история, сътворена от  всеотдайни хора, професионалисти, посветили живота си на една кауза -  българската гора и нейното добруване. През 1891 г. кюстендилският учител Йордан Митрев поставя основите на бъдещия лесопарк „Хисарлъка“. Това дело е предвестник на бъдещия Празник на залесяването у нас. През 1934 г. се осъществява за първи път честването на празника да бъде цяла седмица.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)