Община Благоевград ще загаси осветлението си тази вечер

Включва се в "Часът на Земята"

Община Благоевград за поредна година ще се включи в "Часът на Земята". Сградата на Общината, както и сградите на всички институции, ще загасят осветлението днес от 20.30 часа до 21.30 часа в знак на подкрепа на най-мащабната инициатива на природозащитната организация WWF.
Благоевград ще бъде част от света, който всяка година в рамките на един час символично загасява осветлението на ключови сгради, а хората в своите домове. По време на "Часът на Земята" милиони хора отправят призив за по-устойчиво бъдеще.
Това е най-мащабната акция в света и започва през 2007 г. Инициативата се трансформира в глобално общество, убедено в устойчивото бъдеще на планетата. "Часът на Земята" дава възможност на всеки човек да разбере какво влияние имат малките постъпки върху голямата планета и как може да използва силата си, за да се справи с климатичните промени.
Община Благоевград призовава всеки, който има отношение към бъдещето на Земята, да се включи в инициативата, като от 20:30 часа загаси осветлението в своя дом за един час.Снимка на Деня

Златна есен в парк "Кайлъка"