Избрани Новини

Скандален случай от Плевен с извеждане на деца от семейството им след данни за насилие

Сигналът е подаден от училището на децата

За скандален случай от Плевен с извеждане на деца от семейството им след данни за насилие информираха в сутрешния блок на Би Ти Ви. Сигналът е подаден от училището на малчуганите.

Преди около месец 11-годишно момиче се оплакало в училище, че баща й я е набил. Констатирани са и следи от насилие. Така социалните го извели заедно с 14-годишната му сестра от училище и ги настанили в кризисен център в Плевен. Това станало без знанието на родителите.

Според служителите децата се чувстват добре в кризисния център, но искат да се приберат вкъщи.

От социалната дирекция в Долна Митрополия са категорични, че действията им са по закон и се касае за физическо насилие в семейна среда.

Оттук нататък думата има съдът, който трябва да постанови кое е най-добро за децата.

Бащата Павлин Михайлов обясни, че е ударил шамар на 11-годишната си дъщеря, защото се прибрала с изцапни дрехи. Посегнал и с пръчка, за което съжалява. Не смята, че е лош баща и не възпитава децата си с насилие. Майката ги е изоставила и сега той се грижи сам за тях.

Адвокатката му Татяна Кюркчиева твърди, че са нарушени правата на бащата и децата. Тя заяви, че според Европейската конвенция защитеният кризисен дом е място за лишаване от свобода. Подали са молба за свиждане, за да може той да вижда децата си.

Докато е в кризисния център 11-годишното момиче е прегледано от психиатър и му е поставена диагноза „Шизофрения”. Назначено е лечение с три вида лекарства. В момента детето се намира в психиатрична клиника във Варна, където ще преценят какво е състоянието му, допълва bTV.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)