Избрани Новини

Връчват наградите в памет на Вероника Герин

Церемонията е от 11 часа

Общинският съвет по наркотични вещества кани на награждаването на номинираните журналисти в конкурса „Сърце и слово срещу наркотиците“ в памет на ирландската журналистка Вероника Герин, която бе убита по поръчка на наркодилър на Международния ден за борба с употребата и нелегалния трафик на наркотици - 26 юни 1996 г.
Конкурсът се провежда за първи път през 2007 г. Той е създаден от Община Благоевград с подкрепата на посолството на Ирландия по идея на Общинския съвет по наркотични вещества.
С провеждането на конкурса организаторите си поставиха за цел да подпомогнат усилията на журналистите да защитават обществените интереси и авторитета на професията си, да съдействат за ограничаване разпространението и употребата на наркотици, корупцията, влиянието на организираната престъпност, престъпленията срещу деца чрез интернет,  както и да съдействат за намаляване на криминалните прояви, каквито се наблюдават в момента на локално и на национално ниво.
Номинациите в конкурса са в три раздела: печатни издания, електронни медии и документално кино.
Церемонията по награждаването ще се състои днес от 11:00 часа в зала „22 септември” в  Община Благоевград.
Наградите ще бъдат връчени от Н.пр. Майкъл Форбс - посланик на Ирландия  и д-р Атанас Камбитов - кмет на община Благоевград.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)