Избрани Новини

Цветан Цветанов напуска парламента, ще ръководи предизборния щаб на ГЕРБ

Животът

27-03-2019, 17:29

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

В парламента трябва да го замести младият Георги Недев

Цветан Цветанов напуска парламента, освобождавайки всички постове, които в момента заема – като депутат, като председател на парламентарната група на ГЕРБ и като председател на парламентарната Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред. Той обаче ще продължи да ръководи предизборния щаб на ГЕРБ по време на предстоящите избори и ще остане зам.-председател на партията. Решението за напускането бе взето, след като Цветанов разговаря „на четири очи“ с премиера Бойко Борисов, веднага след като се прибра от САЩ.

„Взех решението преди няколко дни. Сега го официализирах пред Бойко Борисов. Всичко, което съм правил, съм го правил, ръководейки се от законността и обществения интерес. Винаги, когато съм имал отношения с някой, винаги съм спазвал българското законодателство, спазвайки правните норми. Искам да успокоя всички спекулации, че Цветанов иска да вземе ГЕРБ. Винаги съм се ръководил от семейните ценности и знам, че в едно семейство ако има проблем, страдат децата. Ако има развод, страдат децата. Няма драма, че председателят на парламентарната група на ГЕРБ ще напусне парламента. Аз оставам зам.-председател на ГЕРБ и на предизборния щаб", каза Цветанов.

Цветанов подава оставките си заради скандала „апартаментгейт“, при който стана ясно, че Цветанов се с добил с луксозно жилище от строителната фирма „Артекс“ на ниски цени. Стана ясно също така, че апартаменти са получили и много други членове на партията и на правителството. Оставки вече подадоха министърът на правосъдието Цецка Цачева, зам.-министърът на спора и кумица на Цветанов Ваня Петрова и зам.-министърът на енергетиката Красимир Първанов.

Цветан Цветанов стана депутат от Великотърновски избирателен район. След него в листата е младият Георги Недев, който следва да заеме мястото му в парламента.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)