Три месеца затвор за жена, шофирала лека кола в Кюстендил пияна

Лишена е от право да управлява МПС за срок от 12 месеца

Районна прокуратура – Кюстендил постигна споразумение със защитата на Н.Б. за извършено от подсъдимата престъпление по чл. 343б, ал. 2, вр. ал. 1 от НК.

На 22.11.2018 г. Б. управлявала лек автомобил в Кюстендил. По време на проверка, извършена от служители в сектор „Пътна полиция“ при ОД МВР Кюстендил било констатирано, че жената е в нетрезво състояние. Техническото средство е отчело наличие на алкохол в кръвта й 0,63 на хиляда. Съставен й бил акт за установяване на административно нарушение и издаден талон за медицинско изследване. Подсъдимата била съпроводена в медицинския център, където отказала да даде кръв за лабораторен анализ.

Впоследствие срещу водача на МПС е било образувано досъдебно производство, приключило със сключено споразумение между страните.

На подсъдимата Н.Б. е наложено наказание от три месеца „лишаване от свобода“ при „общ“ режим на изтърпяване, както и лишаване от право да управлява МПС за срок от дванадесет месеца. Съдът е привел в изпълнение наказанието, наложено й по предходна влязла в сила присъда – три месеца „лишаване от свобода“.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"