Благотворителен концерт в подкрепа на Йоана ще се проведе в Петрич

Спешно трябва да бъдат събрани още около 70 000 лева

Сдружение „Защото можем”  - Петрич съвместно със Спортен клуб „Bo&Bo” и Сдружение „Млад планинар” организират благотворителен концерт за Йоана от село Яворница.
Тази вечер от 19:30 часа в нощен клуб „Авалон” ще се проведе благотворителен концерт под наслов  #СТебСмеЙо за 15-годишната Йоана от Яворница.
В него ще се включат Вокално студио „Сгушена звездица”, Honn Kong, Djane Monique, MARTINNA, Моника Брайкова, Бонимир Бонев и Васил Чергов.
Цената на билета е 5 лева, който може да се закупи от офиса на Сдружение „Защото можем”, СК „Bo&Bo” и бар „Хрушчов” или на място в деня на концерта. Ще има и поставени кутии в заведението за всеки, който иска да дари повече средства.
За повече информация и резервации може да позвъните и на номер +359876470097.
Йоана е ученичка в 10-ти клас в ПГИТ „Проф. д-р Асен Златаров“ в Петрич. Тя е с диагноза саркома на Юинг - заболяване, което е открито навреме и е лечимо.
След консултации и прегледи Йоана вече има дата и за самата операция – тя ще се извърши на 21-ми март, а преди операцията предстоят изследвания на 19-ти март и нова консултация преди това с лекарите. На 6-ти март клиниката в Турция, където се лекува Йоана, е дала оферта за операцията – сумата от 60 000 евро. Абсолютно непосилните за семейството на момичето близо 120 000 лв. са животоспасяващи за Йоана. Въпреки усилията на всички хора със сърца, които до момента са дарили средства за лечението й, наличната сума по сметката на Йоана е 53 753 лева. В Хелпкарма по сметката на Йоана налични са 4 090 евро. Приблизителната сума за лечението й, събрана до момента, е 61 000 лева, тъй като Хелпкарма има такси на стойност около 400 евро. Към момента за Йоана са събрани само половината от необходимите й средства. От клиниката, в която девойката се лекува, ще направят компромис, но искат да бъде преведена по-голямата част, не по малко от 40 000 евро.
Всеки, който желае, може да помогне на Йоана в най-тежката битка – тази за живота й, чрез дарителската й сметка:
Дарителска сметка :
Първа инвестиционна банка IBAN :
BG06FINV91501317244595
SWIFT CODE: FINVBGSF
Йоана Евгениева ИвановаСнимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"