Избрани Новини

41 пожара гасиха в Кюстендилско през уикенда

Повечето са причинени от небрежно боравене с открит огън

41 пожара гасиха екипи на районните служби ПБЗН в Кюстендилска област в края на миналата седмица. Повечето от тях са причинени поради небрежно боравене с открит огън. Има двама пострадали.

Вчера при почистване на имот в землището на с.Николичевци двама мъже на 45 и 83 години причинили пожар. По-възрастният е с изгаряния на крака и без опасност за живота.Ппо-младият е с изгаряния по главата и дясната подбедрица, има увреждания на дихателните пътища. Двамата са настанени в кюстендилската болница. Пожарът е угасен от екип на РСПБЗН - Кюстендил. 

Вчера при пожар в Долно село е изгоряла спомагателна постройка към кошара.

В Рила е изгоряла паянтова постройка – 10 кв.м. Спасени от огъня са 2 сгради. Пожарите са причинени поради небрежност.  

В събота при пожар в ДГС - Кюстендил са изгорели 100 куб.м дърва за огрев, навес, прозорци, нарушена е мазилка и изолация на сградата. Пожарът е гасен от  екипа на РСПБЗН - Кюстендил. Спасена от опожаряване е сградата. Причините за възникването на пожара се изясняват от РУ Кюстендил. Започнато е досъдебно производство по случая.

При пожар в землището на с.Ръсово е изгоряла стопанска постройка.  Пожарът е причинен поради небрежност. Угасен е от 2 екипа на РСПБЗН – Кюстендил.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов