Избрани Новини

Брежанските кукери поляха сребърната маска от Перник

Симитли, Крупник, Черниче и Полето седнаха на обща трапеза

На голям празник в село Брежани кукерите получиха официално своята „Сребърна маска“ от Международния фестивал на маскардните игри „Сурва” в Перник, информират от Община Симитли. Кукерите от Брежани събрахa всички свои приятели, включили се в групата, която участва тази година на фестивала, за да се почерпят и да отпразнуват спечелената и чакана вече няколко десетилетия награда.

Кукери от Симитли, Крупник, Черниче, Полето, които подкрепиха брежанци в представянето им на международния форум в Перник, седнаха на дълги трапези с организаторите от Брежани и вдигнаха наздравици за добре свършената „работа“, за спечелената престижна награда. Представител на община Перник дойде специално да връчи сребърното отличие на групата от Брежани, като пожела да печелят и да продължават традициите на кукерството със своя колорит и мерак.

Кметът на село Брежани Благой Стефанов, който по традиция винаги предвожда групата, заедно с кмета на село Полето Иван Манчев, председателя на общински съвет Симитли Владимир Христов, общинския съветник Владимир Благоев и още много гости вдигнаха наздравици за голямата награда и се веселиха с празнуващите. За веселбата се погрижи оркестър с жива музика, а хората, участници в групата, си пожелаха още дълги години да са задружни заедно и никога да не спират да продължават традициите.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов