Избрани Новини

Близо 4 000 лв. събраха в Кюстендил за Тони

Благотворителният базар на книги бе подкрепен от МГЕРБ - Кюстендил

Провеждането на благотворителен базар на книги подкрепиха от младежката структура на ГЕРБ – Кюстендил в помощ на 20-годишния Тони Костов, който страда от остра лимфобластна левкемия. Младото момче е родом от Кюстендил, а за лечението му са необходими приблизително 555 000 лв., включващи два курса химиотерапия, търсене на донор, трансплантация и болничен престой. Каузата за живота на Тони обединява от месеци стотици в най-различни благотворителни инициативи.

От базара за книги, който премина под мотото „Да бъдем по-добри! Купи книга – дари надежда!“, бяха събраха общо 3 835 лв., които веднага постъпиха по сметката за лечение на момчето. Средствата се събираха в запечатана кутия, която бе отворена в присъствието на брата на Тони – Анатоли Костов.

Освен със средства, с даряване на книги каузата подкрепиха също народни представители, евродепутати, кметове, общински съветници и членове на политическата сила. Много граждани също дариха своите любими книги, за да помогнат с каквото могат в борбата на младото момче и неговото семейство.

„Благодарим на всички добри и мили хора, които станаха част от каузата. Откликнаха много хора – малки и големи, наши съграждани, приятели и гости на града. Средствата са капка в морето на фона на необходимата сума, но, с още подкрепа и вяра, Тони ще пребори коварната болест“, изразиха надежда от МГЕРБ - Кюстендил. Младежите вярват, че ще откликнат още много благородни хора не само от региона, но и от цялата страна, и средствата за лечението ще бъдат събрани.

След благотворителния базар стана ясно, че книгите, които не бяха продадени, ще бъдат закупени от общинското ръководство на ГЕРБ – Кюстендил. Дарената от ръководството сума отново ще бъде преведена по сметката на Тони Костов.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)